En milstolpe i mitt liv

Det är söndag den 4 juli redan och sommaren är mitten passerad nu. Hittills har det varit väldigt bra tycker jag trots att jag inte har någon semester att se fram emot detta året pga visstidsansvällning i januari. Har nu blivit tillsvidareanställd och det startar 1a oktober detta året så får glädjas åt att jag får med säkerhet semester nästa år iallafall!

Är fantastiskt glad över mitt nya jobb. Jag jobbade som uska i ca 6 år innan jag tog mig i kragen och började göra något åt saken. Det är fortfarande det absolut bästa valet jag gjort och hela vardagen ser så annorlunda ut för tiden. Dels för att jag bara jobbar dagtid men framförallt för att jag mår x1000 bättre nu än vad jag gjorde innan. De sista 2 åren i vården mådde jag så jävla dåligt att jag kan med säkerhet säga att jag höll på att gå in i väggen. Ett halvår innan jag började skolan och blev tjänstledig gick jag och pratade med en psykologish (genom jobbet) 2 gånger. Det blev bara 2 gånger för att jag redan visste grundorsaken till all ångest och även hon jag pratade med konstaterade det. Jag hade vid det laget redan varit hos en studievägledare och pratat om vad för typ av utbildningsområde jag var intresserad av vilket sedan ledde mig till utbildningen jag kom in på.

Att komma in på en utbildning direkt efter att man blivit tjänstledig från ett jobb man hatar och mår piss utav är inte så lätt och enkelt som det låter eftersom ångesten inte bara släpps direkt. Oron över om rätt yrkesval, om det är rätt yrkesval - tänk om jag inte klarar av det?? Tänk om jag måste gå tillbaks till vården och leva precis som innan??
Det är så jäääääävla sjukt vad man har låga tankar om sig själv när man är upptagen och inne i den där negativa bubblan av ren ångest. Man ser inte igenom och kan inte sudda bort grumligheten och ta sig själv ur det där och då. Det är något man måste ta dag för dag. Det måste få ta tid. Det finns ingen genväg.

Jag önskade att jag kunde åka tillbaks och säga till mig själv där och då att för fan Elina, Om du visste hur jävla grym du kommer vara på detta och övervinna V A R J E hinder du möter, jag vet att det är läskigt att slänga sig ut i det helt okända och göra en stor chansning med studielån och val man inte är 100% säker på. Men om du inte gör detta, då kommer det aldrig ske en förändring heller. Detta valet jag gjorde för 2.5 år sedan, att göra en chansning och gå ur min trygghetsbubbla och go through with är det bästa jag gjort i mitt liv för mig själv. Att jag 2.5 år senare har en fastanställning i en utav de svåraste tiderna fått ett fast jobb, är för mig så jävla ballt.

Jag har min linnea att tacka för hon fick mig att lyssna på en viss podd som fick mitt tankesätt att förändras helt och hållet. Det låter så töntigt men för mig betyder det så mycket. Det började där att min lillasyster i princip tvingar mig att lyssna på Rebecca & Vanessas podd - Nu börjar livet. Det finns ett avsnitt där dom berättar hur dom hamnade där dom är idag i sin karriär. Det var så starka ord och meningar som sas där som ändrade hela min syn som sagt och jag minns det fortfarande idag hur något hände i mig efter det. Det skedde en förändring som jag blev redo för och jag tog tag i att utföra den. "Det kommer inte komma någon till dig och knacka på din dörr och fråga om du vill ha ett jobb".
Den meningen har drivit på mig somfan för det var så rätt i min tid att höra det.
Att vara så himla rädd för att göra en risk och få höra deras starka, självsäkra åsikter om detta var så jävla skönt och allt blev så självklart.

Så jag började lyssna på dom och hade deras peppande podd som en trygghet genom min resa igenom detta. Jag har alltid varit säker på att det kommer komma en dag till mig där jag vet vad jag vill göra. Jag har alltid sagt det och det blev verkligen exakt så.
 
Jag hade dåligt självförtroende samt självkänsla i många år pga dåliga betyg från grundskolan med matte och fysik, höra det från klasskompisar osv och därför intalat mig själv det i så många år efter. För att sedan inse när jag började utbildningen, eller egentligen sommarkursen som jag var tvungen att gå innan jag fick komma in på utbildningen då jag saknade vissa grundläggande kunskaper i ellära, att jag klarade varje tenta och gick ut med fler VG'n än G (fanns inte MVG).

Idag ser jag utan att överdriva varje dag med helt andra ögon och med TACKSAMHET. Tacksamhet för hur jävla långt jag tagit mig och bildat mig en karriärstart som jag kommer lära mig nya saker inom varje dag. Att få gå till jobbet utan att ha ångest och stresspåslag som gör att man aldrig varvar ner helt. Jag lever helt enkelt mitt bästa liv just nu. Och vet ni, det är bara jag själv jag har och tacka för det. Vi klarar vad fan vi vill i livet om vi bara ger oss fan på det. Våga ta chansningar, våga förlora och göra fel. Sålänge vi reser oss upp igen och gör om och gör rätt, tar lärdom av våra misstag så kommer man komma dit man vill i livet. Det kanske tar 10 misstag innan man är där men då har du också lärt dig av alla dom gångerna. Och en till stark sak som sas i deras fantastiska podd, "Sluta jämföra din start med någons färdiga resultat". 







Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo